Sunshine Coast en Brisbane
Door: Jeanine
Blijf op de hoogte en volg Jeanine
21 Augustus 2008 | Australië, Brisbane
Noosa is het noorderlijkste stadje van de sunshine coast die boven Brisbane ligt. Onder Brisbane ligt de Goldcoast, daar ga ik dus binnenkort heen. Ik ben beneiuwd of ik het wat vind, want de Sunshine coast met al zijn badplaatsen en hoge gebouwen vond ik maar niks. En het zou niets vergeleken zijn bij de Goldcoast. Ik ben vanaf de sunshine coast die ik maar half gereden heb, snel het hinterland ingetrokken. Waar een aantal toeristische auto routes uitgestippeld zijn. Ik ben de Blackall Range Tourist Drive gereden. Over de bergen met prachtige (bijna constant) uitzichten over het land ervoor met de kust in de verte. De route ging via diverse leuke kleine dorpjes met mooie huizen en leuke kleine winkeltjes. Snoepjes van dorpjes zou je ze kunnen noemen. Via deze tourist drive kwam ik op de volgende terecht, de Glasshouse Mountains Tourist Drive.
Vlak voordat ik daarop belandde zag ik een coockaburra vogel aangereden worden. Met een andere vrouw die stopte heb ik mijn handdoek over hem heen gegooid, hem achterin de auto gereden en naar de Steve Irwin Zoo gereden. Daar hadden ze een dierenziekenhuisje waar ze het beestje op hebben genomen en meteen hebben verdoofd om een rontgenfoto te maken. De dag erop ben ik er nogmaals langs gereden om te vragen hoe het met het beestje ging. Hij had niks gebroken en was bij een verzorger onder gebracht, die hem in 2 dagen weer langs moest brengen om verder te kijken of er iets gedaan moest worden en anders wordt hij vrijgelaten op ongeveer dezelfde plek waar ik hem opgepikt had. Ik ben de dierentuin zelf niet ingeweest, want het kostte 52 dollar en het wat wat mensen die ik ontmoet had tegengevallen voor die prijs.
Ik ben vervolgens de Glasshouse Mountains ingereden. Een van die bergen ben ik opgeklauterd, de laagste, met 360 graden uitzicht over de meest prominente bergen en in de verte de zee en hoge gebouwen van de badplaatsen. De Glasshouse Mountains waren ooit vulkanen, waarvan zoveel is weg geerodeert dat de toppen van de kernen (het binnenste van de vulkaan dat ooit magma was) inmiddels zichtbaar zijn, die nu als enoreme pilaren in het landschap staan. Een van de andere bergen kon ik ook op, maar dat durfde ik niet volledig aan. Ik ben tot halverwege gekomen en daarna werd het recht omhoog klimmen. Ik heb een stukje geklommen tot ik een mooi uitzicht had en daarna ben ik achterstevoren weer naar beneden gekommen. Ik vond het niet verantwoordelijk om dit in mijn eentej te doen. En dit terwijl er zelfs mensen met kinderen omhoog klimmen. Ik vind dat ze er eigenlijk touwen hadden moeten neer hangen, want het was echt klimwerk.
Vanuit het Hinterland ben ik naar Redcliffe gereden, een voorstadje van Brisbane, dat aan de zee ligt. Brisbane zelf ligt aan de rivier in plaats van aan de zee, hoewel de zee wel dichtbij is. Ik loop nu al 2 dagen door de stad rond. Dag 1 heb ik langs alle musea (gratis) gelopen en heb ik 2 botanische tuinen aangedaan. Vandaag heb ik een heel aantal oude gebouwen bekeken en een tour alngs die gebouwen door de stad gelopen. Morgen ben ik van plan om met de veerboot te gaan, dat is gewoon openbaar vervoer hier. Een rondtocht kost ongeveeer 2 uur, maar dan kom ik verder dan te voet en kan ik een aantal prominente bruggen fotograferen en gewoon wat meer van de stad zlef zien, want je kunt overal op en af stappen.
Daarna rijd ik naar de Goldcoast en verder naar het zuiden en hoop ook daar wat Hinterland te zien. In de tussentijd hang ik overal briefjes op, dat mijn auto te koop is, want die moet ik ook in 4 weken zien te verkopen, voordat ik weer naar Nederland vertrek.
25 Augustus 2008 - 08:05
Wim En Annelies:
Hoi Jeanine,
Eindelijk weer eens een groetje van ons. We lezen je berichten steeds, maar het komt er niet zo vaak van ook eens terug te schrijven. Wat een geweldige reis maak jij! Ik heb er grote bewondering voor, dat je dat allemaal in je eentje doet. Het is heel leuk om je verhalen te lezen en met de foto's erbij beleven we de reis ook een beetje mee. Soms herken ik verhalen van Marleen b.v. van de zeilreis bij de Whitsunday's. Wat zie je er trouwens goed uit zeg! We wensen je nog heel fijne laatste weken. Groetjes,
Wim en Annelies -
28 Augustus 2008 - 06:31
Femmie:
Heejjj Nien,
Zo te horen zie je nu veel van het land. Maar nog even en je komt alweer terug. Tegen de tijd dat je weer gewend bent moeten we echt afspreken. Volgens mij hebben we veel ervaringen uit te wisselen :) Dan kunnen we gezellig op ons nieuwe dakterras wat eten en bijpraten :)
Groetjes en geniet nog van de laatste weken.
Liefs,
fem -
31 Augustus 2008 - 15:25
T.Maria Verhagen:
hoi Jeanine, ik sluit me bij de vorige reaktie van Wim en Annelies aan!
Leuk om je weer te lezen!
Kees was in USA om zijn tante te begraven,dus kon ik niet bij de compu.Thuis
heb ik een hele oude simpele laptop die geen bijlagen kan ontvangen.
Maar nu dan hartelijke groetjes!
Wat heb je veel van de natuur gezien,mooie beschrijvingen.
Ik wens je ook een goede reis terug en hoop dat je je weer aan het hollandse leven kunt wennen.....
Ook net Cornelie,Milou enHolly gesproken met wensen voor de reis.Zij vliegen volgende week al en zijn druk met allerlei optredens weer voor de ,bij jullie, voorjaarvakantie begint,met hun verjaardagen vieren en het werk.Ik spreek ze weer vanuit Parijs.waar zij eerst gaan sightseeen.
Hun huis is geleend aan een fam. die in verbouwing zit.
Cornelie heeft je post naar Arnhem gestuurd.,
Hart.gr en tot 28 sept? (viert C haar 40e) van tante Maria