WWOOFfen
Door: Jeanine
Blijf op de hoogte en volg Jeanine
22 November 2007 | Australië, Melbourne
De komende paar weken ga ik WWOOFfen. WWOOF betekent Willing Workers On Organic Farms, kortom vrijwilligerswerk op een biologische boerderij tegen kost en inwoning. Je kunt hiervan lid worden en dan krijg je voor 55 AUD (1AUD = 1,60 Euro ongeveer)een boekje met alle WWOOF-adressen waar je vrijwilligerswerk kunt doen op de boerderij. Je bent dan meteen via hen ook verzekerd tegen ongevallen enzo. Dat betekent dat ik nu 3x verzekerd ben daarvoor, haha. In Nederland heb ik al een Special Isis reisverzekering afgesloten met medische onkosten erbij (mag je ook gevaarlijke adrenaline sporten mee doen tot bepaalde hoogte), dan heb ik hier in Australie dus nog recht op een gratis Medicard (geen tandarts en ambulance) vanwege afspraken tussen NL en AUS, en als ik ga WWOOFfen dan heb ik daar dus ook nog een ongevallen verzekering bij. Nou dat moet wel goed gaan.
Ik ga naar een boerderij in Cobram, ten noorden van Melbourne, waar ze 7 ha citrusbomen hebben en natuurlijk een eigen vegiegarden (groententuin). Ik vertrek morgenochtend en dan komt Bev, de vrouw van het ouder boeren-echtpaar, me afhalen van de trein. Dus ik ben benieuwd.
24 November 2007 - 08:03
Roel:
Dag Jeanine,
Leuke berichtjes!
Veel plezier met dat WWOOFfen komende weken.
Groeten,
Roel -
27 November 2007 - 20:28
Marleen:
Hee Jeanine!
Ik neem toch aan dat dit je laatste berichtje is? Ben onwijs benieuwd hoe t wwoof-fen je vergaat, t werken de farm de mensen de dieren.. vooral lekker veel schrijven, ik leef mee.
kus